K2 Finance d.o.o.
Naslov: Partizanska cesta 5, 2000 Maribor   Telefon: +38622347557
E-pošta: info@nepremicnine-karmca.si

H-110/2019,  Prodamo starejšo kmetijo

85 000,00 €Hiše
Za prodajo

Osnovni podatki

Uporabna površina: 51,80 m2

Podatki o stavbi

Leto izgradnje: 1850
Adaptirano leta: 1970

Podatki o zemljišču

Vrsta zemljišča: pozidano zemljišče, kmetijsko zemljišče, gozd, vinograd
Površina: 94640 m2
V občini Majšperk v naselju Jelovice, prodamo starejšo kmetijo. Celotno posestvo je veliko 94.612 m2. Po podatkih GURS je 25.523 m2 kmetijskega zemljišča, 1.202 m2 pozidanega zemljišča, 67.239 m2 gozda in 646 m2 vinograda. Celotno zemljišče je povezano kot celota.

Kmetija leži na samem,  mirnem naravnem okolju, sredi redko poseljenega zaselka. Posestvo se nahaja v hribu, kjer stoji hiša je zelo lep razgled na okoliške griče. Dovoz do hiše je neposredno iz dovozne asfaltne ceste. Lega je sončna, kar pripomore k temu, da so pogoji za pridelovanje pridelkov, zasaditev sadnega drevja ali vinograda ugodni.

Na zemljišču se nahajajo štiri stavbe, ena od teh je hiša, ki je bila po podatkih GURS zgrajena leta 1850 in je zgrajena iz različnih materialov. Tik ob hiši se nahaja gospodarsko poslopje, ki je služilo kot hlev za živino, v gospodarskem poslopju se nahaja tudi skedenj in prostor, ki služi kot klet ali prostor za spravilo ozimnice. Malo naprej se nahaja še eno gospodarsko poslopje, kjer je preša za prešanje vina, prostor kjer lahko postaviš delovno mehanizacijo ter klet, malo naprej pa je še objekt, ki služi kot drvarnica.

Hiša je priključena na elektriko, voda je iz lastnega zajetja. Ogrevanje v hiši je na trdo gorivo s pečjo, ki se nahaja v osrednjem prostoru. Hiša ter ostali objekti, so potrebni obnove.

Na zemljišču se nahaja vinograd, ki ima približno 500 trsov, predvsem starejših sotr. Večji del posestvi zaseda gozd, je tukaj dovolj lesa za samooskrbo kurjave, prav tako pa za nadaljnjo prodajo lasa.


NAMIG POSREDNICE:

Nakup kmetije priporočamo ljudem, ki si želijo pridelati dovolj hrane za samooskrbo in tiste, ki se želijo umakniti v osrčje neokrnjene narave, saj se posest razprostira na čudoviti, mirni lokaciji s prečudovitim razgledom na okolico.


 Soseščina:
Trgovina: 15 minut -   Avto
Osnovna šola: 15 minut -   Avto
Igrišče: 10 minut -   Avto
Vrtec: 15 minut -   Avto
Pošta: 15 minut -   Avto
Banka: 25 minut -   Avto
Avtobusna postaja: 20 minut -   Peš
Zdravstveni dom: 15 minut -   Avtotadeja@nepremicnine-kamrca.si
 
Vsebuje


 Oprema:
Vpisano v zemljiško knjigo, Več parkirnih mest, Shramba v kleti,

Za delovanje spletnega mesta moramo na vaš računalnik shraniti majhne neškodljive datoteke - piškotke.
Po zakonodaji EU moramo pridobiti vašo privolitev.